Neden Bölümümüz
Kırıkkale Üniversitesi Endüstri
Mühendisliği Bölümü, mezunlarına gerek devlet gerek özel sektör kurumlarında
bankacılıktan, endüstri mühendisliği yazılım geliştirme ve uygulamalarına, iş
güvenliği uzmanlığından insan kaynakları yönetimine birçok farklı alanda
çalışmak için gerekli teorik ve pratik alt yapıyı eksiksiz bir şekilde
vermektir. Bölümümüzde 2021-2022 eğitim-öğretim yılı başı itibariyle 5 profesör, 4 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisi ile öğrencilere kaliteli bir
hizmet verilmektedir. Öğretim üyelerimiz
endüstri mühendisliğinin çok çeşitli alanlarında uzmandırlar ve bu bakımdan
öğrencilerimize her bölüm dersini o konunun uzmanı hocalardan alma imkanı
sunulmaktadır. Ayrıca öğretim üyelerimiz sanayi ile yoğun iş birliği içindedir
ve birçok projeye imza atmışlar, bir kısmı da sanayide endüstri mühendisliği
olarak bizzat çalışmışlardır. Dolayısıyla Kırıkkale Üniversitesi Endüstri
Mühendisliği Bölümü, pratik hayatta uygulamalar konusunda da öğrencilerine
doyurucu şekilde bilgi aktaracak bir ekibe sahiptir. Altyapısını tamamlanan üç laboratuvar
da birçok derste uygulama amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle Devlet Planlama
Teşkilatı desteğiyle kurulan Bilgisayarla Bütünleşik İmalat Laboratuvarının Türkiye’de
çok az sayıda benzeri mevcuttur.
Endüstri mühendisliği bölümünün ilgi alanları, müfredatı, laboratuvarları ve buna benzer bilgileri bölüm internet sayfamızda bulabilirsiniz.
Aday Öğrenciler,
Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, aday öğrencilerine kaliteli bir Endüstri Mühendisi olmak için temel ve yüksek eğitimlerini yurt dışı ve yurt içindeki önde gelen üniversitelerde tamamlamış dinamik ve yenilikçi akademik kadrosu ile çağdaş ve etkin 4 yıllık bir lisans eğitimi sunmaktadır. Endüstri Mühendisi bölümü sadece geleneksel formatta derslere katılıp bunları başarıyla geçerek iyi bir endüstri mühendisi yetiştirebileceğine inanmadığından 2. ve 3. sınıfların sonunda işletmelerde üretim ve yönetim stajlarının yapılmasını gerekli şart olarak görmektedir. Ayrıca 3 ve 4. sınıflarda gerçek hayat problemleri üzerinde çalışmayı sağlayacak proje dersleri verilecek ve diğer birçok derste de dersin bir parçası olarak projeler yapılacaktır. Özellikle 4. sınıfta yapılan projelerden her yıl değişik ulusal proje yarışmalarında derece alan proje grupları çıkmaktadır. Örneğin 2013 yılında 20. İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumunda bir grup ikincilik ödülü almış, 2014 yılında Lojistik Derneği (LODER) vaka analizi yarışmasında bir grup finalist olmuş, 2015 yılında 22. İTÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumunda bir grup da üçüncülük ödülü almıştır. Kırıkkale Üniversitesinin en aktif öğrenci topluluklarından Endüstri Mühendisliği Topluluğu da düzenlediği birçok paneller, toplantılar ve gezilerle öğrencilerini sanayicilerle, mühendislerle, firmalarla buluşturuyor ve sosyal açıdan kendini geliştirmek isteyenlere de bu aktivitelerin düzenlenmesini rol alma imkanı sunuyor. Örneğin 2015 yılı bahar döneminde Ankara'da Coca-Cola fabrikasına, Termikel fabrikasına ve Kırıkkale'de Moda Life fabrikasına teknik geziler düzenlenmiştir. Ayrıca bölüm öğrencilerine Erasmus programlarıyla yurtdışında anlaşmalı olduğu üniversitelerde ve Farabi programıyla Türkiye’deki üniversitelerde bir ya da iki dönem okuma imkanı da sunmaktadır. Bu da farklı yerler ve üniversiteler görme açısından öğrencilerin ufkuna genişletmektedir.
Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü aday öğrencilerine, öğretim elemanlarına istenilen zamanda ulaşma, fikir alışverişinde bulunma gibi açık bir iletişim ve yakın ilişki sağlayan bir çalışma ortamı sunulmaktadır.
Son söz olarak Türk sanayinde iyi yetişmiş mühendise her zaman iş vardır ve Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak sizleri iyi yetiştirecek bir kadro ile bu görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. Bölüm öğretim elemanları adına üniversite sınavlarında bizleri tercih etmeyi düşünenleri bölümümüze davet ediyor, yeni kazananlara da hoş geldin diyoruz.
Tanımlanan Program Eğitim Amaçları
Bölümümüz mezunlarının;
- Mezunlarımız fiziksel mal üretimi ve hizmet sektörlerinde, Kamu veya Özel Kurum ve kuruluşlarda görev alabilen,
- Üretim planlama ve kontrol, benzetim, sistem analizi ve yönetimi, yönetim bilgi sistemleri, tedarik zinciri yönetimi, kalite yönetimi, hizmet sistemleri, insan kaynakları yönetimi pozisyonlarında istihdam edebilen,
- Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kariyerlerine devam edebilen birer endüstri mühendisi olmaları amaçlanmaktadır.